logo

logo

logo

logo


Boekje Waterstaatskerk te Hengelo

Boekje Waterstaatskerk te Hengelo

Afgelopen oktober heeft de stichting Bedehuizen Overijssel en Flevoland een boekje uitgebracht over de Waterstaatskerk te Hengelo.

In het boekje wordt verhaal gedaan van de geschiedenis van ons mooie monumentale kerkgebouw. Hoe dit gebouw tot stand kwam, en hoe men in Hengelo destijds niet om de invloed van de heren van Hengel heen kon.

Niet alleen díe geschiedenis wordt verteld! Ook de historie van de protestantse gemeente in Hengelo is vervat in dit boekje, door verschillende bijdragen:
- ds Frans Wiersema over de uitdaging van de krimp,
- ds J.R. Dijkema over de kerkgebouwen die we verlieten en verlaten,
- ds Herman Koetsveld: De Waterstaatskerk: een nieuw Kerkelijk centrum van ontmoeting; en
-ds Arent Weevers: Verbouwing van de Waterstaatskerk: maar hoe en waarom?

Dit boekje is te koop en de opbrengst komt ten goede aan de actie hart van de waterstaatskerk. Zodat ook dit boekje een bijdrage levert aan comfortabele stoelen, en een goed geluid, beeld en licht in de zaal.

Dit boekje kunt u, in de Waterstaatskerk, kopen voor € 7,00. Of u kunt mailen naar: en een bedrag van € 7,50 over maken op NL53 FVLB 0227 2020 66 t.n.v. protestantse Gemeente Hengelo, o.v.v. boekje Waterstaatskerk. Het boekje wordt dan naar het adres gestuurd dat u in uw mail genoemd hebt.

Tot slot willen we de stichting Bedehuizen Overijssel en Flevoland bedanken, dat zij een speciale uitgave hebben gemaakt over de Waterstaatskerk. Daarmee is nog eens extra benadrukt hoe uniek het is dat een monumentale kerk weer opnieuw als kerk in de stad in gebruik wordt genomen.

Het college van kerkrentmeesters

Boekje

Opnames van vieringen

Toen de 2 startdiensten in waterstaatskerk plaatsvonden werkte het kerkweb nog niet, en zijn dus niet opgenomen in de sIKN-lijsten (kerk online). Er zijn wel opnames gemaakt, waarvan je mp3 kunt afspelen door op de desbetreffende button hieronder te klikken.
viering 15 okt 2017 09.00 uur »

viering 15 okt 2017 11.00 uur »

Roosters

Het raadplegen, ruilen en beheren van de roosters rondom de organisatie van de kerkdienst kan via de website van planning4u.nl:


www.planning4u.nl »

handleiding »

Minibieb

Minibieb

Wat is Minibieb?
Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken.
Mede daarom en op initiatief van Wijkracht in samenwerking met ons kerkgenootschap, staat er sinds enige tijd in de foyer van de Waterstaatskerk een Minibieb.
Leen niet alleen boeken, maar ruil er ook af en toe eentje. En ben je erg tevreden over de Minibieb waar jij jouw boeken leent? Laat dan een bericht achter in het gastenboekje van deze Minibieb.
Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van het lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast.

Heb je thuis boeken die een plaatsje verdienen in de Minibieb, dan kun je die op maandag- of donderdagmorgen tussen 09:30 en 12:00 afgeven bij de receptie van Wijkracht. Er is echter één voorwaarde waaraan de boeken moeten voldoen. Ze dienen er netjes uit te zien (geen vlekken en/of vergeelde bladzijden) en zonder penaantekeningen te zijn.

Annie Gelderblom (Wijkracht)
Wim Kruijer (PGH)

Beheer en locatie

Beheerder: Mw. Esther Moddejonge
    tel. 06-81964133
    email:
Locatie:

Grotere kaart weergeven »