logo

logo

logo

logo

Protestantse Gemeente Hengelo - Muziek

Hengelose Christelijke Harmonie

Hengelose Christelijke Harmonie (HCH):

De HCH staat voor samen musiceren met een christelijke identiteit. Vanuit deze brede gezamenlijke achtergrond hebben we elke dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur een heel gezellige repetitieavond. We spelen van Rock tot Barok en van Jazz tot Wals. Het orkest staat onder leiding van onze jonge en enthousiaste dirigent Gertjan Lenderink. We komen uit in de 2e divisie. Technisch gezien is dat een niveau waar we ons op dit moment prettig bij voelen. Ook muziek die niet zo ingewikkeld is kan je toch heel mooi laten klinken!! Elk voorjaar en najaar hebben we een concert en daarnaast werken we mee aan diverse plaatselijke activiteiten.

Beginnende leerlingen kunnen bij voldoende belangstelling deelnemen aan het leerlingenorkest. In dit kleine orkest wordt geoefend samen met meer ervaren muzikanten. De vereniging zorgt voor een instrument en natuurlijk zijn lessen aan de Muziekschool voor een gereduceerd tarief.

De HCH heeft ook een Ensemble, dat regelmatig meewerkt aan kerkdiensten. Naast muziek is ontspanning belangrijk. De activiteitencommissie organiseert jaarlijks een barbecue en een feestavond. Maandelijks praten we na onder het genot van een hapje en een drankje.

Hengelose Christelijke Harmonie
Contact: Vera Hopster-Bokhoven, tel. 074-277.45.92
Email:
Repetities: gebouw De Rots, Slachthuisweg 1B

http://www.harmoniehengelo.nl »

Gospelkoor Chanoeka

Gospelkoor Chanoeka

Al zo'n dertig jaar laat Gospelkoor Chanoeka haar swingende gospelnummers horen binnen Christelijk Hengelo. Ook in het achterliggende jaar hebben we aan verschillende diensten binnen de Protestantse Kerk Hengelo mede invulling gegeven met onze muziek. Onze gospelnummers worden door een groep van ongeveer 40 enthousiaste leden samen met een eigen begeleidingsband ten gehore gebracht.

Ons koor staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Bertus van ‘t Foort die zowel bestaande als nieuwe nummers met ons repeteert. Elke vrijdag is ook onze band aanwezig in de vorm van een pianist, basgitarist en drummer. Het maakt dat elke vrijdagavond gewoon lekker swingt.

Het repertoire wordt momenteel vernieuwd met Nederlandstalige en voornamelijk ook Engelstalige gospelnummers. We proberen een mix te krijgen van zowel stevige als rustige nummers, dat in elke kerkdienst inpasbaar is. Regelmatig zingen we in kerkdiensten in en rondom Hengelo en eens in de zoveel tijd willen we zelf of samen met anderen een concert organiseren.

Chanoeka nodigt je uit om mee te zingen!

Ben je 16 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom op vrijdagavond van 20:00 tot 21:45 uur in de Bethelkerk. Uiteraard is een pauze inbegrepen om lekker te kunnen bijkletsen met een kop koffie of thee.

Wil je meer informatie? Kom dan langs op een repetitieavond, neem contact op met Esther Oude Weernink tel. 074-2776591 of Rita Schoonbeek tel. 074-2775987 of neem een kijkje op de website!

www.gospelkoorchanoeka.nl »

Het Christelijke Mannenkoor Hengelo

Het Christelijke Mannenkoor Hengelo

Het CMH bestaat vanaf 1976 en repeteert elke maandagavond (m.u.v. juli en augustus) in de kerkzaal van 't Venster aan de Oldenzaalsestraat van 19.30 tot 21.30 uur. Momenteel telt ons koor 37 enthousiaste koorleden. Het koor verleent medewerkingen aan de erediensten in diverse kerken. Onder meer werken we mee aan diensten in het ZGT. Jaarlijks worden ook concerten verzorgd. U kunt vrijblijvend een repetitie meemaken en kennismaken met ons koor, iedere maandagavond in 't Venster. Van harte welkom!

Secretaris: Jesse Roorda, tel. 074-2429923
e-mail:

www.cmh-1976.nl »

Concert Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia geeft een concert:
Datum: zondag 18 februari 2018
Plaats: Bethelkerk, Berfloplein 18 in Hengelo
Tijd: 14.30 uur.
Meer info: persbericht Cecilia februari 2018 »