logo

logo

logo

logo


Wat is Taizé?

Wat is Taizé?

Een klein dorpje, op een heuvel, midden in Frankrijk, tussen Dyon en Lyon. Het klooster daar is een ontmoetingsplek geworden voor jongeren uit heel Europa. Het is van huis uit Protestants, en alleen al daarom als kloostergemeenschap uniek. Het werd opgericht in de tweede wereldoorlog door een Zwitserse predikant met een paar vrienden. Sindsdien komen daar in de zomer elke week duizenden jongeren bij elkaar. Uit heel de wereld.

Er worden groepsgesprekken georganiseerd in vele talen. Engels, duits, spaans of frans, alles is mogelijk. Dat gaat met handen en voeten, want de meesten vinden het maar moeilijk, zo’n vreemde taal. Bijzonder zijn daar de dagelijkse gebedsdiensten. Er wordt niet op je in gepraat. Er is juist veel ruimte voor stilte. En prachtige muziek. Sommigen komen alleen al daarvoor.

Reis naar Taizé 2018

Taizé logo

Elk jaar vertrekken we in juli met een grote bus Hengelose jongeren richting Taizé. Zo ook in 2018, voor een indrukwekkende week. Al die contacten die je er op doet. Heel Europa is daar. Misschien ken je elkaar als Hengeloërs aan het begin van de week nog niet, aan het eind is het supergezellig met elkaar. Iedereen van 15 tot 30 jaar mag mee. We bouwen er ons eigen Hengelose tentenkamp.

In 2018 gaan we in de eerste week van de vakantie van het voortgezet onderwijs. We vertrekken in de nacht van zaterdag 21 / zondag 22 juli, en komen een week later op zondag 29 juli aan het eind van de ochtend weer terug.

Dertigplussers zijn welkom als chauffeur of begeleider, tot een maximum aantal en onder voorwaarde dat ze bereid zijn hun eigen auto mee te nemen als dat nodig mocht zijn. Er is voor hen in Taizé overigens een eigen programma, een belevenis op zich.

Poster info avond Taizé 2018

Taizé Poster 2018

Kosten en Informatiebijeenkomst

Kosten

Je kunt mee voor weinig geld mee: € 170,-, alles inbegrepen. Uitgangspunt is dat geld voor niemand een probleem mag zijn. Als dat wel zo is, wordt er een regeling getroffen.


Infobijeenkomst begin 2018

De info bijeenkomst is op donderdag 25 januari 2018, om 19.30 uur in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat 20. Info en opgave: Hanneke Bertelink, tel 2506023 of

Taizé banner Zie ook www.taize.fr »