De Ark

In 1963 wordt de 3e Hervormde Kerk gebouwd, de Ark aan de Wielewaalstraat. (voor samen gebruik met de Gereformeerde Kerk; de Hervormden zouden de Gereformeerde Sionskerk -nu Bethelkerk- mede gebruiken). Begin 2001 moest de Ark zijn deuren als kerk sluiten. De Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk, inmiddels "Samen Op Weg" de SOW Gemeente Hengelo vormend, besloten de Bethlehemkerk en de Ark af te stoten vanwege de terugloop van het aantal leden in Hengelo. Het orgel is overgeplaatst naar de Ontmoetingskerk. Het houten kruis dat in de kerkzaal hing is overgeplaatst naar de Bethelkerk. De Ark is in 2006 gesloopt.

Zie ook: Beschrijving van het orgel (pdf) »

de Ark, buitenzijde

de Ark, kerkzaal

de Ark, naambord

de Ark, gevelsteen

de Ark, orgel

Orgel, in gebruik genomen op 24 mei 1995. Het orgel staat nu in de Ontmoetingskerk.

Zie ook: Beschrijving van het orgel (pdf)

de Ark, sloop

De Ark wordt afgebroken